18 elokuuta 2011

Merelle

Rönnäsin mökkien rannasta pääsee merelle ihailemaan kaunista saaristoa vauhdikkaasti isoilla avoveneillä, kalastamaan ammattioppaiden kanssa haukia, ahvenia ja kuhaa sesongista riippuen, keväisin seuraamaan lintujen muuttoa ja syksyllä katselemaan hylkeitä. Kysy varauspalvelustamme lisää.
 

Veneretki ulkosaariston karuun mutta kauniiseen luontoon on upea elämys! 

Kiertely saaristossa nauttien maisemista ja luonnosta tai kalastaen mykistää kiireisimmänkin ihmisen. Rentoutuminen on taattua.

Suomen merialueella uiskentelee kaksi hyljelajia. Toinen niistä on pitkä ja hoikka harmaahylje. Hylkeen elinympäristönä Itämeressä ovat ulkomeri ja uloin saaristo. Laumoissa elävät hylkeet oleskelevat ulkosaariston vesikivillä ja luodoilla.Veneretken puitteissa sinulla saattaa olla mahdollisuus nähdä hylkeitä ilmielävinä. Kohtaaminen jää mieleen.

Hylkeet tulevat luodolta veteen veneen hiljaa lähestyessä heitä. Hiljaisuudessa kumpikin osapuoli jää katselemaan toisiaan ihaillen. Laumassa voi olla jopa 20 hyljettä, jotka seuraavat sinua pää veden yläpuolella. Uskaliaimmat uivat melko lähelle venettä, kohtaavat katseesi, pulahtavat veden alle ja uivat kauemmas palaten jonkin ajan kuluttua takaisin.

Hienon kohtaamisen jälkeen palataan sisäsaaristoon ja poiketaan sopivaan saareen nauttimaan piknik-ateria ja päälle nokipannukahvit, jonka jälkeen jäädään joko kalastamaan tai vaihtoehtoisesti palataan rantaan.