27 heinäkuuta 2011

Ruukkimiljöö

Loviisan Strömforsin ruukkialueen perusti Kymijoen läntisimpään haaraan Uudenmaan ja Turun läänin maaherra Johan Creutz vuonna 1698. Saha- ja myllyrakennuksia aloitettiin rakentamaan alueelle vuonna 1768. Suurin osa Ruukissa nähtävästä huolellisesti hoidetusta ympäristöstä ja rakennuskannasta on peräisin Strömforsin ruukin johtaja Virginia af Forsellesin aikakaudelta 1790-1850. Lähde: Loviisa esite.

Kesällä ruukki alueella ovat auki käsityöläispuodit, pajat, museo, kesäkahvila ja ravintola. Alueella on erilaisia tapahtumia kuten kurpitsakarnevaalit, Ruukki picnic, Ruukkipäivä, Kymijokipäivä ja taontanäytöksiä, taidenäyttelyitä, opastettuja kävelykierroksia, joista kaikista saa tarkempaa tietoa Loviisan turisti-infosta 019 555 234 tai ajankohtaisilta Loviisan Tourist Officen facebook sivuilta > Ruukkialueen vieressä on erikoinen Suomessa harvinainen kahdeksan kulmainen ristikirkko.

Ruukki picnic heinäkuun alussa täyttää piha- ja nurmikkoalueen harrasteautoilla ja -pyörillä. Tapahtumaan saavutaan vanhalla ajoneuvolla, nautitaan omat picnic-eväät peitoilla tai tuoleilla, vieraillaan myyntikojuissa pihalla ja rakennuksissa ja kuunnellaan iltapäivällä elävää musiikkia. Ja tietysti kaikki vierailjat ovat tervetulleita osallistumaan päivän viettoon.