20 heinäkuuta 2011

Kesätapahtumat lähelläRönnäsin mökeiltä voi lomatunnelmissa piipahtaa kahdessa kesätapahtumassa; Rönnäsin saaristomuseolla ja Malmsbyn saaristolaiskirppiksessä, heinäkuun alkupuolella.

Rönnäsin saaristomuseolle on mökkialueelta kävelymatkaa parisen kilometriä ja autotietä kolmisen. Saaristomuseo esittelee itäisen Uudenmaan saariston ja veneenrakennuksen historiaa ( Kabbölentie 430). Kesän teemanäyttely on Pirtua! Sprit!. Museo on avoinna 4.6 - 14.8 päivittäin klo 12-17. Vuosittainen kesäjuhla, tänä vuonna 3.7, tarjosi vierailleen talonpoikaisveneiden kilpailun, näytelmän pirtun salakuljetuksesta, lohikeittoa ja hanurimusiikkia.

Malmsbyn kylään on matkaa seitsemisen kilometriä. Näsin kotiseutuyhdistys järjesti järjestykseltään nyt viidennen saaristolaiskirppistapahtuman Ljungåsan seuratalolla. Saaristolaiskirppiksellä teki mukavia löytöjä myyntipöydiltä. Puffetissa oli tarjolla kylän vesiltä pyydettyä maukasta lohikeittoa, pullaa ja kahvia. Vesi-info pisteessä saattoi osallistua leikkimieliseen "pumppauskisaan", jossa tavoitteena oli täyttää 10 litran ämpäri vedellä mahdollisimman nopeasti ja Malmsbyn kalastuspiirin edustajat jakoivat tietoa kalastusoikeuksista, - alueista sekä ympäristöprojektista.